Trip naar Zweinstein

alnwick castle

Yesss m’n eerste blogpost!

Ik ga in m’n blog voornamelijk backstage verslagjes maken over hoe, wat en waar tijdens fotoshoots en trips.
Ik hoor graag wat jullie er van vinden! Je kan een reactie achterlaten onder elk blog bericht.

M’n eerste post gaat over Zweinstein in deel 1 en 2 van Harry Potter.
Aan dit kasteel heb ik laatst een bezoekje gebracht met m’n familie en het leek mij super leuk om hier wat van te laten zien!

Het kasteel in Harry Potter deel 1 en 2 is het Alnwick Castle dat op 3 kwartier rijden van New Castle ligt. We zijn het cruiseschip naar New Castle gevaren en daar met een taxi gebracht naar het kasteel. Dit kasteel is ongeveer 700 jaar oud.

Ik moet zeggen dat ik het heel anders had verwacht. Ik dacht dat het echt een kasteel zou zijn met hoge torens en enorme poorten. Maar dit kasteel heeft voornamelijk grote binnenplaatsen met veel gras. Hier zijn onder andere de scene van de eerste bezem vliegles opgenomen en de scene waar de vliegende auto in de boom vloog.

3     2

Hier varen we weg vanuit IJmuiden met het cruiseschip      Deze meeuw zat ons gewoon een tijd aan te staren op het schip.
                                                                                                            Ik vind zijn blik zo gaaf, beetje boos maar heel sprekend. 

alnwick castle

                                                                             

 

alnwick castle


Dit is het kasteel dat je ziet als je komt aanrijden                   En zo laten ze het kasteel zien in de film

In het kasteel kan je ondermeer een filmtour volgen die je brengt naar alle locaties waar is gefilmd. Ik moet zeggen dat als we de tour niet deden ik niet zou weten wat waar in het kasteel zou zijn opgenomen. In het Alnwick Castle zijn meerdere film opgenomen. Als je Downton Abby, Robin Hood en Elizabeth hebt gezien zal je er misschien ook wel wat in herkennen, maar wij kwamen echt voor Harry Potter. De gids bracht ons als eerst naar de poort van Zweinstein.

21      14

Dit is in de film de hoofdingang van Zweinstein.                    De plek van het verboden bos en Hagrids huisje in de film

Onze tour vervolgde naar de binnenplaats van het kasteel. Hier werden onder andere de vlieglessen op de bezemstelen opgenomen. Met een fragment uit de film ernaast zal je het zeker herkennen.

 34     Schermafbeelding 2015-04-30 om 13.34.37                  De plek waar de eerste vliegles werd gegeven                       Fragment uit de Harry Potter deel 1

Niet veel verder van deze plek af is de scene met de vliegende auto in de boom opgenomen. Ik had het niet verwacht op deze plek, in mijn beleving was dat heel anders haha. Maar nu je het eenmaal hebt gezien kan je het ook niet meer niet zien.

alnwick castle      Schermafbeelding 2015-04-30 om 13.47.30

De plek van de boom en vliegende auto                                     Fragment uit Harry Potter deel 2 

Het kasteel is met zijn middeleeuwse stijl al heel mooi op zich, maar zijn omgeving is zeker net zo mooi. De enorme hoeveelheid narcissen en tuinen.

23      26

Buitenkant in de tuin met narcissen                                           Narcissen

Achter het kasteel was hadden ze nog een enorme tuin waar je  ook even op het terras kom zitten. Dit is ook de moeite waard om heen te gaan.

29      27-2

Dit is de fontein midden in de tuin.                                             Deze boog vond ik zo gaaf. 

Bedankt voor het kijken!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en abonneer je op mijn blog onderaan de homepage of hier aan de zijkant.

 

 

2 thoughts on “Trip naar Zweinstein

Geef een reactie