Photoshop hacks – wat je nog niet wist in Photoshop

photoshophacks

Photoshop heeft veel mogelijkheden, soms meer dan je denkt en waar je het bestaan nog niet van af wist. Ik geef je een paar Photoshop hacks mee!

Photoshop werkt samen met andere Adobe programma’s
Photoshop is een programma van het merk Adobe. Adobe heeft meer design programma’s zoals InDesign en Illustrator, maar ook op film, audio en codering gebied. Deze programma’s kunnen met elkaar samen werken. Op fotografie gebied is dat interessant omdat Lightroom dat dus ook doet met Photoshop. Als een foto hebt bewerkt met Lightroom kan je d.m.v cmd+E (ctrl+E) of  ga naar “foto –> bewerken in –> bewerken in Adobe Photoshop .. “. Zo kan je de foto direct in Photoshop zetten zonder hem eerst op een plek op te slaan. Dit scheelt super veel tijd en opslaggeheugen!

photoshop hacks ackuiperfotografie

De help knop wijst jou de weg door Photoshop
Als je even niet meer weet waar die functie ook alweer zat of je moet het even snel weten je hebt geen zin om er naar te zoeken, is daar de help functie! Type gewoon een deel van het woord in en hij geeft met een dikke blauwe pijl aan waar het zich bevindt.

Schermafbeelding 2016-02-19 om 21.41.08

Bewerk op volledig scherm zonder panelen
Je kan je foto’s bewerken op de volledige schermgrootte van je computer. Zo heb je geen last meer van panelen of andere functies. Je ziet ook je lagen niet meer of je historie, ik zou het ook niet aanraden aan de beginnende Photoshopper. Je druk weer op ESC om terug te keren naar je normale Photoshop scherm.

ps hacks

Zeer precies een selectie maken
Ben je niet tevreden met de selectie die de snelle selectie tool heeft gemaakt? Of wil je iets heel precies geselecteerd hebben? Dan kan je dat bijschaven in de “snelmaskermodus”.  Het makkelijkste is om eerst al een grove selectie te maken met een andere tool en deze te gebruiken als verfijning. Dat kan je ook niet doen en meteen in de snelmaskermodus werken, dan is de foto helemaal rood. Alles wat rood is, hoort niet bij de selectie. Als de modus aanstaat, ga je met een witte brush over de delen die je geselecteerd wil hebben, nu horen ze bij de selectie. Wil je het weer uit de selectie, zet dan je brush op zwart en ga over de niet-rode delen heen. Ik heb een video gemaakt om het te verduidelijken.

Pas de werkbalk aan zoals je zelf wil
De nieuwe versie van Photoshop CC heeft niet alleen een nieuwe interface gekregen, maar ook kan je het programma persoonlijker maken. Je kan nu ook de werkbalk aanpassen met tools die zelf op een plek kan zetten en je kan er eigen sneltoets combinaties aan koppelen. Super handig als je bepaalde tools nooit gebruikt, kan je er dan zo uithalen. De functies die je er uit hebt gehaald zijn niet verdwenen, ze zitten onder de knop met de 3 puntjes.

werkbalk

2 thoughts on “Photoshop hacks – wat je nog niet wist in Photoshop

  1. Hi my friend! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all significant infos. I’d like to see more posts like this. kcebcgfdccdg

Geef een reactie